Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pagimi i zekatul-fitrit për të afërmit kufarë

Alameh Abdul-Aziz bin Abdilah er-Raxhihi
Burimi: https://twitter.com/AbduazizCenter/status/620594457105297408
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Nuk është e detyrueshme për kafirin që të paguaj zekatul-fitr. Nëse ke një shërbëtor kafir dhe të devijuar apo të afërm kufarë të cilët i furnizon me shpresën se ata do të konvertohet në Islam, atëherë nuk është e detyrueshme për të paguar zekatul-fitrin për ta.

Shpërndaje: