Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pagimi i zekatit përmes organizatave bëmirëse

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%2013425

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është më mirë t’ua paguar zekatin shoqatave apo për ta shpërndarë vet?

Përgjigje: Zekati është borxh ndaj Allahut, i cili është në ndërgjësinë tënde. Ti je i obliguar për të shpenzuar atë në vendet ku të ka obliguar Allahu. Ti duhet ta bësh këtë vetë me dorë tënde, ose nëpërmjet personit që ke autorizuar, në të cilin ke besim. Ose e paguan vetë, e cila është më fisnike dhe më mirë për ty, ose autorizon personin të besueshëm që të paguaj për ty.

Lidhur me shoqata, unë nuk e di gjendjen e tyre, e as mbikqyrësit e tyre. Ke rrezik nëse ua paguan zekatin atyre. A u arrin zekati të varfërve apo jo? Betohem në Allahun se unë nuk e di.

Shpërndaje: