Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Paralajmërimi ndaj bidatçiut të vdekur

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (27)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20maji%20d%20-%2011%20-%201%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet të paralajmërohet ndaj bidatçiut të vdekur në mënyrë që njerëzit të qëndrojnë larg nga bidati i tij i keq?”

Përgjigje: ”Paralajmëro kundër bidateve dhe leri individët. Por në qoftë se e sheh se një person është mashtruar nga një individ, merrë dituri prej tij dhe e vlerëson atë, kështu që shpjegoja atij se individi është i mirë dhe është bidatçi.”

Shpërndaje: