“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Parfumet dhe temjanet

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fadha’ih ue Nasa’ih, fq. 77

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi aromat me të gjitha llojet e tyre si temjanet dhe gjëra të tjera?

Përgjigje: Përdorimi I parfumeve dhe temjaneve është – nëse do Allahu – në rregull. mirëpo parfumet dhe sidomos solucionet pas rrojës që përmbajnë alkool duhet shmangur sikurse në Ramazan ashtu edhe jashtë tij. Solucioni është i njohur se përmban alkool.

Shpërndaje: