“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pastrimi i kufomës i cili është infektuar nga ebola

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (27)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20maji%20d%20-%2011%20-%201%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa njerëz vdesin nga sëmundjet mers1 dhe ebola. Shumë pyesin veten lidhur gjykimin për ta pastruar kufomën i cili vdiq nga këto sëmundje sepse ata frikësohen që të infektohen. Cili është gjykimi për të mos e bërë këtë …

Përgjigje: ”Nëse mjekët e kostatojnë se sëmundjet janë ngjitëse bëhet tejemum mbi kufomën pa kontakt të drejtpërdrejtë me lëkurën e kufomës. Dhe në qoftë se sëmundja përhapet kur dikush i afrohet kufomës kufoma duhet të futet në një arkivol dhe të varroset pasi ti jetë falur namazi i xhenazes.”

______________________________________

1 Shih http://en.wikipedia.org/wiki/Middle_East_respiratory_syndrome

Shpërndaje: