“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i Duave, Edhkareve dhe Kuranit si zile telefoni

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për të përdorur ndonjë Dua si zile në celular?”

Përgjigje: “Nëse qëllimi është për ta përdorur si zile, nuk është e lejueshme që zilja të përbëhet nga Edhkar, Dua apo Kuran. Në raste të tilla Kurani, Edhkaret dhe Duatë përdoren në kontekstin e gabuar. Andaj, njeriu duhet të ndryshojë zilen e tij në një zile të lejuar.”

Shpërndaje: