Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i fotografive në rrjetet sociale për të prezantuar veten

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu të bekoftë! Cili është gjykimi që muslimani të vendos fotografinë e tij në mediat sociale me motivin që të prezantojë veten e tij? A lejohet ky veprim, o shejkh?

Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Përdorimi i fotografive lejohet vetëm në raste të domosdoshme siç janë kartat e identitetit dhe pasaportat. Kjo është e padëmshme sepse është e nevojshme. Përndryshe, fotografitë as nuk duhet të ruhen, e as të përdoren.

Shpërndaje: