Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i këpucave me taka, parfumit dhe kozmetikës në shtëpi?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Gharatul-Ashritah 2/193

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për gratë që të përdorin këpucë me taka të larta dhe kozmetikë në shtëpi vetëm, apo është kjo imitim me çifutët dhe të nasarat?

Përgjigje: Në lidhje me këpucët me taka të larta kjo është imitim me kufarët. Në lidhje me përdorimin e parfumit, nuk ka të keqe që ajo të parfumosët për burrin e saj. Dhe përdorimi i kozmetikës vetëm për hir të bashkëshortit të saj, nuk di që të ketë ndonjë rrezik në këtë. Në të kundërten, të parfumoset dhe të dalë kështu (pa nevojë) i dërguari thotë:

”Çdo grua që parfumoset e pastaj del jashtë në mënyrë që të tjerët të nuhatin aromën e saj është prositutë.”

Shpërndaje: