“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pastës së dhëmbëve gjatë haxhit

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: Mexhmu Kutub ue rasa’il ue Fataua Shejkh Rabi el-Medkhali (15/356)

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet përdorimi i pastës së dhëmbëve gjatë haxhit?

Përgjigje: Pastat janë të ndryshme, disa prej tyre janë aromatike, kështu që ai në vend të kësaj duhet të marrë një tjetër që nuk është aromatik, dhe Allahu e di më së miri. Profeti ﷺ në fakt ka ndaluar përdorimin e parfumit gjatë haxhit.

Shpërndaje: