Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pikave për hundë gjatë Ramazanit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr 20102

Imam Abdul-Aziz bin Baz 
Shejkh Salih el-Feuzan 
Shejkh Bekr Ebu Zejd 

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua ka përdorur pika të hundës gjatë ditës në Ramazan për t’ia lehtësuar frymëmarrjen. Çka duhet të bëje ajo tani?

Përgjigje: Nëse një person duhet t’i marrë ato patjetër, kjo lejohet dhe agjërimi i tij është i saktë. Mirëpo nëse ndjehet shija e tyre në fyt, agjërimi është i pavlefshëm. Në këtë rast personi është i detyruar ta kompensojë këtë ditë.

Shpërndaje: