“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pilulave për ta parandaluar ciklin menstrual gjatë Ramazanit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (19/259)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas që të përdorë pilula për të parandaluar ciklin e saj menstrual gjatë muajit të Ramazanit?

Përgjigje: Gruaja kurrë nuk duhet të marrë pilula të tilla. Më është konfirmuar nga mjekët se ato janë shumë të dëmshme për mitrën, nervat dhe gjakun. Çdo gjë e dëmshme ndalohet.

Profeti ﷺ ka thënë:

“Nuk lejohet t’i bësh dëm vetes e as dikujt tjetër.”

Transmeton Ibn Maxheh (2340-2341). Autentik sipas el-Albanit në “Sahih-ul-Xhami (7517)”.

Shpërndaje: