“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pilulave për të parandaluar menstruacionet gjatë haxhit apo gjatë Ramazanit

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fataua el-Mar’ah al-Lexhnat ud-Da’imah fq.89

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për një grua që të përdorë pilula që parandalojnë periudhën e saj ose e vonojnë atë gjatë kohës së haxhit? 

Përgjigje: Është e lejueshme për gruan që të përdorë pilula që parandalojnë periudhën e saj gjatë haxhit. Megjithatë kjo duhet të bëhet vetëm pasi ajo ta ketë pyetur një mjek të specializuar për këshilla lidhur me këtë çështje në mënyrë që ajo të mos dëmtohet nga kjo. E njëjta gjë vlen në Ramazan, nëse ajo dëshiron të agjërojë gjatë Ramazanit.

Shpërndaje: