Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përfitimi nga zbritja e çmimeve gjatë festave kufare

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet përfitimi nga zbritja e çmimeve që ndodhin dhe shpallen nga disa pronarë të bizneseve për shkak të festave kufare ose evenimenteve të tilla si festa e nënës dhe festa të tjera?

Përgjigje: Jo, kjo nuk lejohet. Nuk duhet përkrahur publikisht dhe të respektohen festat e shpikura dhe të bëhen vend për të fituar sepse kjo është ndihmesë ndaj këtyre njerëzve, dhe thirrje në bidate.

Shpërndaje: