“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personi diabetik bën tafav duke bartur çorape

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Sherh Ighathat-il-Lahfan (14)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah-29-12-1434_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet personit diabetik të mbathë çorape gjatë tavafit?

Përgjigje: Nëse ai ka nevojë të bartë çorape, ai i bartë ato dhe duhet të kryej dëmshpërblim. Ai vetë mund të zgjedh se si ai dëshiron të kryej dëmshpërblimin. Ai mund të agjërojë tri ditë, të therë një dele në Mekë apo të ushqej gjashtë persona të varfër në harem. I lejohet të zgjedh vetë:

“Ndërsa kushdo që është i sëmurë ose ka plagë në kokë (e cila duhet të rruhet), atëherë ai duhet të paguajë shpërblesë (fidjeh), ose me agjërim (tri ditë), ose duke dhënë sadaka (lëmoshë, të ushqejë gjashtë të varfër), ose duke prerë kurban (një dele).” 2:196

Shpërndaje: