Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi i cili e prish agjërimin gjatë një udhëtimi

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja: (10/210)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person e prish agjërimin gjatë një udhëtimi, a duhet të përmbahet nga ushqimi kur ai të mbërrijë në shtëpinë e tij gjatë ditës së Ramazanit (në të cilën nuk është duke agjëruar)?
 
Përgjigje: Mosagjërimi gjatë udhëtimit është një lehtësim të cilin Allahu e ka bërë për t’ia lehtësuar robërve të Tij.
 
Atëherë kur arsyeja për këtë lehtësim humbet, automatikisht bie edhe lehtësimi. Çdokush që arrin në shtëpinë e tij gjatë ditës duhet të përmbahet nga ushqimi dhe pijet; kjo sipas kuptimit të përgjithshëm të ajetit:
 
’’E kush e përjeton këtë muaj, le ta agjërojë!’’ [El-Bekare: 185]

Shpërndaje: