“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personi i cili nuk e bëri haxhin nga përtacia

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/135)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të vdekurin që nuk e ka bërë haxhin për shkak të përtacisë?

Përgjigje: Le ta bëjë dikush haxhin me paratë e tij, në qoftë se dikush dëshiron ta paguajë atë me paratë e tij si bamirësi nuk ka të keqe në këtë.

Shpërndaje: