Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi kishte pasur marrëdhënie intime me gruan e tij duke qenë agjërueshëm dhe nuk bëri kefara

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 42: Para gjashtë viteve një person kishte pasur marrëdhënie intime me gruan e tij gjatë ditës në Ramazan. Ai nuk ka bërë kefara për këtë. Çka është ai i obliguar tani?

Përgjigje: Kjo varet nga gjendja e tij. Atij nuk nuk i lejohet që të shtyjë kefaretin, duhet ta kryej atë. Nëse ai nuk është në gjendje të agjërojë dy muaj rresht, ai duhet të bëjë kefara duke ushqyer të varfëritë. Në qoftë se mund të agjërojë, ai duhet të agjërojë.

Shpërndaje: