Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi më i ditur për Ikhuanët dhe gjitha sektet e tjera

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fadha’ih ue Nasa’ih, fq. 125

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Unë u këshilloj që ta pyesni Shejkh Rabi bin Hadin (Allahu e ruajtë). Ai ka kaluar pjesë të madhe të jetës me el-Ikhuan el-Musliminët1. Ai është personi më i ditur rreth tyre dhe të gjitha grupeve të tjera.

Unë nuk po të them se duhet ta pasosh Shejkh Rabin verbërisht. Ti duhet të përfitoshë nga dituria e tij. Unë nuk po të them ty që të pyesësh Mahmud el-Hadadin dhe Ferid Malikun. Unë po të them që të pyesësh një njeri të drejtë dhe të ditur nga dijetarët e ndershëm, të cilët kanë kaluar një kohë të gjatë me Ikhuan el-Musliminët.


1Shih: https://www.perlatmuslimane.com/shoqerimi-me-pasuesit-e-bidateve-per-ti-permisuar-at

Shpërndaje: