Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi me sëmundje kronike vdiq në Ramazan

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (19/116)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëna ime u sëmur nëntë ditë para Ramazanit. Pas pesë ditësh në Ramazan ajo vdiq. Me çka obligohemi?

Përgjigje: Nëse ajo u sëmurë me një sëmundje për të cilën nuk shpresohej se do të shërohej prej saj, duhet t’u jepet ushqim të varfërve për të. Çdo person që përjeton Ramazin dhe është me sëmundje kronike duhet të ushqejë çdo ditë një të varfër.

Shpërndaje: