Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi me vesvese i cili shton diçka në fe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Shtesat që bëhen në fe për shkak të vesveseve, a konsiderohen bidate?

Përgjigje: Ai nuk kishte për qëllim të shtonte diçka në fe, po të kishte për qëllim këtë atëherë konsiderohen bidate, por ai nuk kishte për qëllim këtë, nëse nuk kishte për qëllim këtë ndoshta arsyetohet për këtë sepse vesveset janë një lloj sëmundje. Po!

Shpërndaje: