Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi që e lëshon gruan në varr a duhet të jetë mahrem i saj?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Personi që e lëshon gruan në varr a duhet të jetë mahrem i saj?

Përgjigje: Jo, nuk është kusht që ai të jetë mahrem i saj. Është e lejuar për njeriun i cili nuk është mahram i saj që ta lëshojë atë në varr. Ebu Talhah el-Ensari e lëshoi në varrë Zejneben, vajën e të dërguari sal Allahu alejhi ue selem ndërsa i dërguari sal Allahu alejhi ue selem ishte i pranishëm. Kjo dëshmon se është e lejueshme.

Shpërndaje: