“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personi që gurëzon për dikë duhet të jetë haxhi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (56), min: 50:00

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-1-1-1438-01.mp3 

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet personi që gurëzon në vend të haxhiut të paaftë vetë të jetë haxhi?

Përgjigje: Po. Dijetarët thonë se gurëzimi është i pavlefshëm nëse nuk bëhet nga një muhrim. Ti pra duhet të emërosh një haxhi.

Shpërndaje: