Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi xhunub zgjohet pak para se të skadojë koha e namazit?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (21/469)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse një person i cili është xhunub dhe zgjohet pak para se ti del koha e namazit dhe ky person gjendet në një qytet. A duhet ai të bëjë tejemum dhe ta falë namazin në kohën e tij, apo ai duhet të bëjë gusël dhe falet pasi të ketë skaduar koha e namazit?”

Përgjigje: ”Në këtë rast, ai duhet të bëjë gusël, pastaj të falet sipas shumicës së dijetarëve. Dhe Allahu e di më së miri.

Shpërndaje: