“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përtac kur vjen puna me falë namazin

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh
Burimi: http://mufti.af.org.sa/sites/default/files/f02.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ky person kërkon këshillë dhe udhëzime për atë që është përtac dhe e merr me lehtësi kryerjen e namazeve të detyrueshme, dhe rrezikun që kjo sjell për fenë e robit.

Përgjigje: Lënia e namazit është pa dyshim kufër (dalje nga feja).
Allahu subhanehu ue te ala thotë:

”Çka u solli juve në Sekar? Ata thonë: Nuk kemi qenë prej atyre që faleshin.” 74:42-43

”E pas tyre (të mirëve) erdhën pasardhës të këqij, që e lanë namazin e u dhanë pas epsheve. Ata do të hasin në të keqe (në humnerën e skëterrës).” 19:59

Shpërndaje: