Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përzierja e lejuar mes gjinive në vendin e punës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjerata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (51) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasath%20-%2025%20-0%206%20-1437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi gruan që punon në një vend të punës ku ka përzierje mes gjinive?

Përgjigje: Përzierja, e cila përmban prekjen e gjinisë tjetër është e ndaluar. Por në qoftë se ata janë të përzier në kuptimin që burrat punojnë në një anë dhe gratë në një tjetër, kështu që muslimanët gjithmonë kanë punuar në këtë mënyrë. Gratë punojnë me ta në fushë dhe në vende të tjera. Kjo është e padëmshme, por ata nuk përzihen. Secili është në anën e tij. Përveç kësaj, gratë duhet të jenë të mbuluara.

Shpërndaje: