“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pikat për hundë të cilat janë të domosdoshme

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
El-Lika esh-Shehri (73 B)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të përdorë pika për hundë gjatë agjërimit duke pasur parasysh se ato në parim shkojnë poshtë në fyt?

Përgjigje: Nëse ato nuk shkojnë poshtë në fyt, ose në qoftë se vetëm shija dhe jo sasia e pikës, atëherë kjo është në rregull. Nëse sasia është e shumtë dhe shkon poshtë në stomak, ato nuk lejohen nëse agjërimi është farz. Dhe nëse personi e ka të domosdoshme të marrë pikat për hundë, kështu që i lejohet ta bëjë këtë dhe pastaj të përsërisë këtë ditë të agjërimit.

Shpërndaje: