“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pirja e ujit me një gllënjkë të vetme

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://youtu.be/Y1fQwBtCi0g

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Kam dëgjuar se i Dërguari i Allahut (sal Allahu alejhi ue selem) ka urdhëruar që të pimë ujë me një gllënjkë të vetme. A është kjo e vërtetë?”

Përgjigje: “Jo, kjo nuk është e vërtetë. Përkundrazi, Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) ka ndaluar që të pihet uji me një gllënjkë të vetme, sepse kjo i ngjan devesë. Andaj, Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) na ka mësuar që të pimë me tre gllënjka.”

Shpërndaje: