Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Piu ujë duke qenë agjërueshëm për shkak të lodhjes ekstreme

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr 10/248

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për atë që me qëllim piu gjatë agjërimit pasi që kishte një lodhje ekstreme? A duhet ta kompensojë këtë ditë?

Përgjigje: Ai i cili qëllimisht pi ujë gjatë ditës në Ramazan, e ka prishur agjërimin e tij dhe duhet ta kompensojë atë ditë në të cilën piu ujë për shkak të lodhjes së tij ekstreme. Ai duhet të agjërojë një ditë në vend të saj dhe duhet të pendohet për një veprim të tillë.

Shpërndaje: