Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Po e braktisim ilaçin dhe po futemi në sëmundje!

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (6/369)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Mis’ar transmetoi se Ibn Aun tha:

“Të përmendësh njerëzit është sëmundje, ndërsa të përmendësh Allahun është ilaç.”

Betohem në Allahun se është kështu! Është çudi me ne dhe injorancën tonë, se si e braktisim ilaçin dhe futemi në sëmundje. Allahu (Te ala) ka thënë:

فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِي وَلاَ تَكْفُرُونِ

”Pra ju më kujtoni Mua (me adhurime), Unë ju kujtoj juve (me shprëblim). Më falënderoni e mos Më mohoni.” 1

وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ

”E përmendja e Allahut është më e madhja.” 2

الَّذِينَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

”Ata që besojnë dhe zemrat e të cilëve, kur përmendet Allahu, qetësohen – e, me të vërtetë, kur të përmendet Allahu, zemrat qetësohen!” 3

Megjithatë, kjo nuk arrihet pa sukses nga Allahu. Ai që lutet vazhdimisht duke trokitur në derë në fund lejohet të hyjë mbrenda.


1 2:152

2 29:45

3 13:28

 

Shpërndaje: