Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj eth-Theuri nuk ia fali namazin e xhanzes Mis’ar el-Kufit

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (7/165)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Sufjani bin Ujejneh Ma’n tha:

“Unë nuk e pashë Mis’arin një ditë vetëm se ai ishte më i mirë të nesërmen.”

Muhammed bin Sa’di ka thënë:

“Nëna e Mis’arit ishte një grua e devotshme të cilës ai i shërbente. Ai Mis’ari ishte Murxhi. Kur ai vdiq, Sufjan eth-Theuri dhe el-Hasan bin Salih nuk ia falën namazin e xhenazes atij.”

Shpërndaje: