“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj ndalohet ngrënia e sorrave

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/891)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1201 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për ngrënien e sorrave.

Ai tha:

”Asnjë kafshë që ha cofëtina nuk lejohet të hahet. Kafshët që nuk hanë cofëtina janë të padëmshme për t’u ngrënë.”

Babai im tha:

”Ndalohet ngrënia e të gjithë zogjve që hanë cofëtina.”

Shpërndaje: