Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj njerëzit bëjnë tatuazhe në trup

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (1013)

 www.perlatmuslimane.com

I dërguari  ka thënë:

”Mallkimi i Allahut qoftë mbi gratë që u bëjnë tatuazhe të tjerave dhe kërkojnë t’u bëhet atyre tatuazh, mbi ato që i shkulin vetullat të tjerave dhe kërkojnë t’u shkulen vetullat atyre.”

Është e çuditshme. Zoti ynë e ka krijuar njeriun me një lëkurë të bukur dhe të pastër. Ajo mund të jetë e ndritur, e errët, dhe ndryshe. Njeriu, burrë apo grua, nuk kënaqet me këtë lëkurë të pastër prandaj ai bën tatuazh.

Profeti ka thënë:

“…gratë që u bëjnë tatuazhe të tjerave dhe kërkojnë t’u bëhet atyre tatuazh…”

Tek ne në Siri tatuazhi është shumë i përhapur. Kur një musliman përvesh mëngët për të marrë abdes, mund të shohësh tatuazhin e tij në formën e një luani që mban një shpatë në krah.

Shpërndaje: