Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prerja e flokëve për hirë të bukurisë

Alameh Abdul-Aziz Al esh-Shejkh

Burimi: http://mufti.af.org.sa/sites/default/files/f10.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për ti prerë flokët për arsye kozmetike?”

Përgjigje: ”Të ekzagjeruarit në këtë nuk është e mirë. Sepse profeti salAllahu alejhi ue selem ndaloi gruan që ti presë flokët e saja nëse ajo i pret ato në mënyrë që ajo të duket si burrat, kjo gjë nuk është e saktë.”

Pyetësja: ”Jo, jo: flokët e saja janë të gjata deri tek supet.”

Përgjigje: ”Flokët e saj janë bukuria e saj, është e lejuar për të prerë atë që kërkohet për hirë të bukurisë. Por mos e tepro në mënyrë që të ngjasosh me burrat.”

Shpërndaje: