Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prijësi duhet t’i prijë xhihadit mbrojtës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sa i përket xhihadit mbrojtës, a është e domosdoshme për të pasur leje nga prijësi nëse kufarët sulmojnë një vend musliman?

Përgjigje: Është e domosdoshme që prijësi të organizojë këtë çështje përndryshe do të bëhet kaos, prijësi duhet të organizojë këtë çështje dhe t’i prijë kësaj çështjeje. Po!

Shpërndaje: