“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Prishja e agjërimit për të shpëtuar jetën e dikujt

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Mekanetul-Mer’eh fil-Islam, fq. 626
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A mund të krahasojmë gruan shtatzënë që frikësohet për fëmijën e saj me atë që prish agjërimin për të shpëtuar jetën e dikujt?

A i lejohet atij ta prish agjërimin e tij dhe ta kompensojë këtë ditë?

Përgjigjja: Po, i lejohet ta prish agjërimin në mënyrë që të shpëtoj jetën e dikujt në qoftë se puna shkon aq larg sa që ai është i detyruar që ta prish agjërimin.

Nëse mënyra e vetme për të shpëtuar jetën e personit është që ta prish agjërimin e tij, i lejohet atij ta prish dhe ta kompenson këtë ditë.

Shpërndaje: