Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Profeti (saws) apo (s)?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (1)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ftm–14340423.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kur disa njerëz e shkruajnë ”i dërguari” (salAllahu alejhi ue selem) ata e shkruajnë shkronjën ص (s) pas si një shkurtim i صلى الله عليه و سلم (salAllahu alejhi ue selem). A lejohet kjo?”

Përgjigje: ”Jo. Kjo nuk lejohet. Ai nuk i ka kërkuar Allahut që ta nderojë profetin (salAllahu alejhi ue selem). ص (s) nuk është lutje që të nderohet i dërguari. Disa shkruajnë صلعم (saws). Kështu mendonin disa injorant se i dërguari (salAllahu alejhi ue semem) quhej صلعم (saws).

Shpërndaje: