Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pse profeti nuk e mbyti jehudin i cili e magjepsi atë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (7)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf_1431-07-22.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Pse profeti (salAllahu alejhi ue selem) nuk e mbyti jehudin i cili e magjepsi atë?”

Përgjigje: ”Ai (salAllahu alejhi ue selem) u pyet në lidhje me këtë dhe tha:

”Unë nuk dua ti shkaktojë njerëzve të keqen.”

Kjo do të kishte shkaktuar kaos. Në qoftë se ai e kishte mbytur atë jehudët do të rebeloheshin. Do të bëhej kaos. Ju tani e keni studiuar parimin se fatkeqësia më e vogël duhet vepruar për ti´u shmangur të keqes më të madhe.

Ai (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

”Allahu më ka shëruar mua. Unë nuk dua ti shkaktojë njerëzve të keqen.”

Shpërndaje: