Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pse quhej Isai (alejhi-selam) me emrin Mesih?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pse quhej Isai (alejhi-selam) me emrin Mesih?

Përgjigje: Sepse ai (alejhi salatu ue selam) e prekte (fërkonte) të verbërin dhe të sëmurin me lebrozë dhe Allahu e shëronte atë (të verbërin apo të sëmurin me lebrozë). Kur i prekte (fërkonte) ata, Allahu i shëronte. Për këtë arsye Isai quhej Mesih.

Ndërsa Dexhalli u quajt Mesih sepse ai do të udhëtojë dhe do të bredhë nëpër tokë.

Shpërndaje: