Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Puna si fotograf për gazeta

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: I’lamul-Mu’asirah bi Fetaua bin Uthejmin, fq. 214

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë punoj si fotograf profesionist, e fotografitë botohen në gazeta dhe broshura. Deri në çfarë mase lejohet ky profesion?

Përgjigje: Nuk ka asnjë të keqe në këtë veprim nëse ka dobi fetare në të. E nëse nuk ka asnjë përfitim fetar në atë, atëherë do të jetë më e drejtë dhe më e mirë për ju që ta lëni këtë punë dhe të kërkoni ndonjë punë tjetër, ose të bini ne ujdi me punëdhënësin tuaj që të mos fotografoni gjallesa.

Shpërndaje: