“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Punon në një kompani që merr kredi me kamatë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (35)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdatul%20Fiqh%20-%2018%20-%201-%20-1436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë punoj në një kompani që merr kredi me kamatë. A mëkatojë nëse punoj në të?”

Përgjigje: ”Mos puno në të. Nëse fitimet e saj vijnë nga kamata, ti nuk duhet të punoshë në të. Kërko furnizimin tënd në një kompani tjetër.”

Shpërndaje: