Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pushtetari nuk duhet të zgjedhet nga i tërë populli

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14287
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i takon pushteti atij i cili është zgjedhur nga paraardhësi i tij, apo kjo duhet të bëhet vetëm pas konsultimit me pjesën tjetër të popullit?”

Përgjigje: ”Ebu Bekr Es-Sidiku radijAllahu anhu, emëroi Umerin si pushtetar, pusheteti i të cilit u bë obligim për ti´u bindur. Asnjë sahab nuk kundërshtoi. Pushteti i tij u plotësua kur Ebu Bekri e zgjodhi atë për pushtetar. Umeti duhet nënshtruar udhëheqësve dhe sundesve dhe dijetarëve të tyre. Çdonjëri nuk ka të drejtë të përzihet në çështjet që lidhen me pushtetin.”

Shpërndaje: