“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Qëndrimi minimal në Mina

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Lika el-Bab el-Maftuh (25 A), min: 20:20

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet qëndruar në Mina deri në agim apo lejohet largimi nga aty më herët?

Përgjigje: Dijetarët thonë se haxhiu duhet të kalojë pjesën më të madhe të natës në Mina. Do të thotë dy të tretat e natës. Ose në fillim të natës ose në fund. Pra më shumë se gjysmën e natës.

Shpërndaje: