Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Qëndrimi ndaj nxënësit të dijes që bie në disa gabime

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (73), min: 54:12

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd-10-3-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një nxënës i dijes bie në disa gabime, por besimi i tij është i saktë në përgjithësi A duhet ta urrejmë atë dhe të kemi kujdes nga ai?

Përgjigje: Këshilloni atë. Ndoshta ai është injorant dhe nuk di. Qartësoja atij. Këshilloje atë. Nëse ai i përmbahet gabimit ju duhet ta urreni atë sipas gabimit të tij.

Shpërndaje: