“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Qiraja që përfundon me posedim të pronës është e ndaluar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (62)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2005-03-1438H.mp3-1.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se dijetarët ndalojnë marrjen me qira, e cila përfundon me posedim të asaj prone (leasing), për arsye se kjo është një hile për të marrë kamatën?

Përgjigje: Po, komisioni Kibar-ul-Ulema kanë dhënë vendimin se ajo është e ndaluar. Por kjo nuk është e ndaluar për shkak të kamatës, por për shkak se kontrata është e luhatshme dhe jo e fiksuar.

Shpërndaje: