Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rabi el-Medkhali nuk e ka rekomenduar librin e Muhamed el-Imamit ”el-Ibanah”

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://rabee.net/ar/articles.php?cat=8&id=236

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Halebi ka thënë:

”Në vend se Shejkh Rabi el-Medkhali ti përgjigjet këtij libri në të njëjtën mënyrë si ai e trajtoi” Menhexh-us-Selef es-Salih” me refuzim, duke e hedhur poshtë, me kaos dhe provokim, kështu që ai e trajtoj atë në një mënyrë krejtësisht të kundërt! Ai e lexoi librin dhe vendosi aty disa komente pas së cilave Shejkh el-Imam shkroi në faqen e parë:

”Lexuar nga Shejkhu fisnik dhe Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali”

Arsyeja është se Shejkh el-Madkhali e kuptoi se qëllimin i librit ”El-Ibanah” është një refuzim i Shejkh el-Haxhurit me të cilin Shejkh Rabi kishte bërë durim dhe e kishte këshilluar.

Shejkh el-Madkhali e miratonë një mendim dhe të kundërtën e tij, e lavdëron një mendim dhe e dënonë atë. Ai nuk merr parasysh se çfarë thuhet, por nga kush është thënë. Kjo e bëri Shejkh el-Madkhalin të bien në kontraditë dhe paradoks.”

Unë (Alameh Rabi) them:

Nuk e kam rekomanduar librin e el-Imamit ”el-Ibanah”. Së pari, unë shfletova vetëm disa faqe dhe i dënova disa gjëra në të. Unë kam vendosur aty komente për qëllime të informimit ndaj Muhamed el-Imamit në mënyrë që ai të heq dorë nga gabimet e tij. Pastaj e lexova për herë të dytë dhe vura në dukje disa gabime në libër. Kam kërkuar nga el-Imam që ti largojë ato dhe që përsëri ta shqyrtojë librin e tij. Nëse ai gjen një gabim aty i cili e kundërshtonë metodologjinë e Selefëve, ai është i detyruar që të heq dorë prej tij. Unë e kam pasur gjithmonë këtë qëndrim dhe nuk kam favorizuar askë:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُونُواْ قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاء لِلّهِ وَلَوْ عَلَى أَنفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالأَقْرَبِينَ

”O ju që besuat, vazhdimisht të jeni dëshmues të drejtë për hirë të Allahut edhe nëse është kundër (interesit) vetvetes suaj, kundër prindërve ose kundër të afërmve.”4:135

Ku është favorizmi? Sidomos duke pasur parasysh se ti vetë po e pranon se unë kam vënë në të komente?

Unë e refuzojë të kotën sepse ajo është e kotë. Në kontrast me atë që ti shpif për mua, kështu që unë nuk e pranoj të kotën. Dëshmia e dijetarëve, dhe në veçanti e el-Albanit, se librat e mia janë të sakta dhe se ato refuzojnë të pavërtetën dhe nuk devijojnë nga metodologjia Selefite mjafton për të zbuluar injorancën dhe padrejtësinë tënde. Padrejtësi jote, injoranca dhe ligësia të bën që ta konsiderosh të vërtetën si të pavërtetë dhe gënjeshtrën si të vërtetë.

 

Shpërndaje: