Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rahatia e grave është në bindje ndaj bashkëshortit

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420) 
Burimi: Sahih er-Tergib (1939)

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

Një grua e pyeti shejkh Albanin, Allahu e mëshiroftë:

O shekh, para martesës isha një vajzë që agjëroja dhe bëja namaz, e ndjeja një kënaqësi të mahnitshme të Kur’an-it, kurse tani e kam humbë ëmbëlsinë e imanit!

Shejhu e pyet: Si është halli i preokupimit tënd me burrin tënd?

Ajo i tha: O shejh, unë të pyes për Kur’an-in, agjërimin, namazin dhe ëmbëlsinë e përuljes, kurse ti me pyet për bashkëshortin tim?!

Shejhu i tha: Pikërisht oj motra ime…, përse disa gra nuk e ndjejnë ëmbëlsirën e imanit, kënaqësinë e përuljes dhe gjurmët e adhurimit?! Sepse, pejgamberi ka thënë:

“Gruaja nuk do të ndjej ëmbëlsinë e besimit derisa të mos zbatojë të drejtat e burrit të saj.”

Transmeton Hakimi (4/7325) i cili tha se hadithi është autentik sipas kushteve të Bukharit dhe të Muslimi, dhe Dhehebiu u pajtua me këtë.

Shpërndaje: