Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Reagimi i shejkh Rabi el-Medkhali kur e fotografojnë

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Shejkhu fillon ligjëratën…

Nxënësi: Disa po fotografojnë, o shejkh.

Nxënësi: Disa po fotografojnë, o shejkh. (Shejkhu nuk e dëgjon nxënësin). Disa po fotografojnë.

Shejkhu: Po fotografojnë?

Nxënësi: Po.

Shejkhu: Mos fotografoni! Fotografimi është i ndaluar. Mallkimi i Allahut është mbi ata që bëjnë imazhe. Bërja e imazheve është e ndaluar. Dënimin më të ashpër në ditën e gjykimit do ta kenë ata që bëjnë imazhe. Allahu ju bekoftë! 

Nxënësi: O shejkh, ata po fotografojnë.

Shejkhu: Ne nuk kemi mexhlise politike dhe fjalë të kota, ne kemi fe dhe dije, dhe kemi teuhid, a të fotografojmë në to?

Allahu ju bekoftë!

Shpërndaje: