Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rebelimi i Seid bin Xhubejrit nuk përbën argument fare!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (16)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%2027-3-1435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ju përmendët se si Seid bin Xhubejri ka rënë në sprovën e Ibn-ul-Ash’athit …

Përgjigje: Po. Ibn-ul-Ash’athi u rebelua kundër Abdul Melik bin Meruanit. Disa dijetarë, duke përfshirë Seid bin Xhubejrin, iu bashkangjitën. Ata e bënë atë nga ixhtihadi. Nuk ka dyshim se nuk është e lejuar për tu rebeluar kundër pushtetarit, edhe nëse ai ka mangësi. Nëse atij i kanë dhënë besatimin dhe bindjen nuk është e lejueshme për tu revoltuar kundër tij, edhe nëse ai ka mangësi, përderisa ai nuk është jomusliman.

Shpërndaje: