“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Refuzo bidatçitë, risitë dhe sqaro metodologjinë e selefëve!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (44)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e saktë kjo thënie: “Se prej metodologjisë së selefu salih është se disa dijetarë i refuzojnë pasuesit e bidateve dhe të epsheve, ndërsa dijetarët e tjerë nuk i refuzojnë ata por ua qartësojnë njerëzve besimin e selefëve dhe kështu ata plotësojnë njëri-tjetrin”?

Përgjigje: Duhet bërë të dyja, o vëlla, refuzohen pasuesit e bidateve, dhe risitë, dhe sqarohet metodologjia e selefëve. Po!

Shpërndaje: