Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rekomandimi i të lexuarit suren el-Kehf gjatë ditës së xhuma

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: http://www.ibnothaimeen.com/all/noor/article_7837.shtml

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e rekomanduar leximi i suretu el-Kehf në natën e xhumasë dhe gjatë ditës së xhuma?”

Përgjigje: ”Po, rekomandohet leximi i suretu el-Kehf ditën e xhuma. Nuk ka rëndësi nëse ai lexon nga Mus´hafi apo përmendësh. Një ditë sipas Sheriatit shtrihen nga agimi deri në muzg. Nëse ndokush e lexon atë pas namazit të xhumasë do të shpërblehet. Ndryshe nga personi i cili lahet pas namazit të xhumasë, sepse larja ka lidhshmëri me namazin e xhumasë.”

Shpërndaje: